Gostep Step huren

De Binkenroute

Omschrijving

Routebeschrijving

De Binkenroute

Een ontspannen tocht door de omgeving van Turnhout. Misschien denk je dat een stad enkel drukke straten en pleinen te bieden heeft maar niets in minder waar!

We starten aan de Nieuwe Kaai, een sfeervolle plek aan het water. Van hieruit steppen we naar de Heizijdse Velden waar ook de stadsboerderij en het Veldekenshof gelegen zijn. Hier serveert men voornamelijk lokale en seizoensgebonden producten.

We zetten onze route verder richting het Turnhouts Vennengebied via het Belslijntje hier is ook een ideale stopplaats langs de Landloperroute, namelijk Corsendonk Baalse Hei met een leuke speeltuin.

Via kanaal Dessel-Schoten volgen we een heerlijke rit langs het water en komen we uit bij de Oude Kaai. Voor een hapje of drankje kan je terecht bij Miraneau. Zij hebben een terras met zicht op het water, een echte aanrader dus!

Verder door steppen we langs de oude watertoren en het begijnhof van Turnhout. Het begijnhof werd opgericht in de 13de eeuw en is niet minder dan UNESCO werelderfgoed!

Tip: Bistro Begijnhof 65 – s Middag’s kan je heerlijk lunchen en ‘s avonds bestel je tot 20u je diner. De kaart wisselt regelmatig volgens de seizoenen en steeds vind je verrassende suggesties.

We blijven in dezelfde tijdsgeest en passeren langs het Kasteel van de hertogen van Brabant, heden gerechtsgebouw voor de rechtbank van eerste aanleg. Het Kasteeltje is gelegen naast het cultuurcentrum De Warande. Hier vind je eetcafé De Barzoen voor een typisch gerecht uit de wereldkeuken of jouw favoriete vegetarische maaltijd.

Heb je meer zin in een stedelijke sfeer? Step dan door tot het marktplein van Turnhout en geniet van een drankje met uitzicht over de Grote Markt.

Nabij de Grote Markt bevindt zich het Nationaal Museum van de Speelkaart ook kortweg het Speelkaartenmuseum genoemd, werd in oktober 1965 geopend en is sinds 1988 ondergebracht in een oud fabriekspand in Turnhout. Dit museum documenteert de geschiedenis, het gebruik en de ontwikkeling van de speelkaart.

We zetten onze reis verder via een grotendeels autoluw fietspad die ons brengt tot het Stadspark.

Een frisse neus halen doe je hier. In de wandeldreven met mooie statige bomen is het zalig steppen. Kinderen maken een ritje op de mini-stoomtreintjes in het midden van het park. Ook het volledig vernieuwd zwembad met verschillende glijbanen en zwembaden ligt in het park. De stadsparkfeesten vinden jaarlijks plaats tijdens het Pinksterweekend met animatie voor jong en oud.

Via een traject langs het treinspoor passeren we langs de Panaroma zomerbar waar je kan genieten van een lekker cocktail en tapas, vervolgens eindigen we onze Binkenroute weer aan de Nieuwe Kaai.

Enjoy!

 

Start Navigatie

Sfeerbeelden

Beoordeling

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Regio

Turnhout

Beleving

Barretjes

Beoordeling

0.0/5

Afstand

20 km

Tour delen

Wacht niet langer, beleef het nu!

Huur slechts in 3 stappen je e-steps voor een leuke rit in de Kempen.