Gostep Step huren

Bruisend Geel

Omschrijving

Routebeschrijving

We beginnen onze tocht aan dienst toerisme en stadsanimatie, gelegen op het marktplein waar je tal van gezellige cafés, restaurants en brasseries terugvindt. Bewonder eveneens de majestueuze Sint-Amandskerk, een prachtig voorbeeld van Brabantse gotiek en Kempense baksteengotiek met recent gerestaureerd barok interieur.

We verlaten het marktplein richting Elsum. Hier passeren we langs de kapel van Elsum, gewijd aan de Heilige Dimpna, de patroonheilige van Geel. Dit beschermd monument dateert uit ca. 1700 en werd recent in haar oorspronkelijke staat hersteld.

We volgen de Larumseweg en arriveren aan de Molen van Larum. Deze houten standaard windmolen met halfopen voet werd in 1846-1847 gebouwd voor de Larumse familie Vandeperre. In 1973 werd de molen aangekocht door het stadsbestuur van Geel die hem enkele jaren later liet restaureren. In 1992 werden zowel de molen als de omgeving beschermd als monument én als dorpsgezicht. Elke 2e en 4e zondag van de maand is deze molen geopend voor publiek.

Zin in een heerlijk ijsje? We volgen Rauwelkoven en slaan linksaf bij Eindekens. Hier vinden we Hoeve-ijs Happy Feed. Ideaal als verkoelende tussenstop!

Toch meer zin in een heerlijk biertje? Dan is Den Thijs de perfecte tussenstop! Deze moderne brasserie, die zich op een steenworp van Sas 9 bevindt, heeft een rijke geschiedenis als bruine kroeg. Met een uitgebreide menukaart, een ruime keuze aan bieren, een aantrekkelijk winterterras en een stijlvolle veranda is het een populaire stop bij fietsers en wandelaars.

We vervolgen onze weg via Zeggendijk naar de Molen van ’t Veld. In het bezoekerscentrum onder de molen maak je kennis met de werking van de molen en het verhaal van meel tot graan. Rondom de molen kan je even uitrusten of gezellig picknicken aan de tafels en banken. Het bezoekerscentrum en de molen kunnen elke 1ste en 3de zondag van de maand bezocht worden.

We steppen terug richting Kanaal en passeren langs trekpleister De Bloemfabriek. In het midden van de oude fabriekssite van de Bloemmolens vind je de zomerbar met heerlijke Vals Paterke bitterballen.

Bij Sas 8, aan de sluiswachterswoning, maken we terug de oversteek naar de overkant. Dit doe je met de step aan de hand.

Via Roshoeve-, Rendervense- en Schransdijk, arriveren we terug in het centrum van Geel en eindigen we op onze startplaats, het marktplein van Geel. Vlij je nog even neer op één van de talrijke terrasjes met een lekker streekbiertje: dé ideale afsluiter van een gezellig dagje e-steppen.

Geniet ervan!

Start Navigatie

Sfeerbeelden

Beoordeling

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Regio

Geel

Beleving

Culinair

Beoordeling

0.0/5

Afstand

24 km

Tour delen

Wacht niet langer, beleef het nu!

Huur slechts in 3 stappen je e-steps voor een leuke rit in de Kempen.